maanantai 11. kesäkuuta 2012

Tais unohtuu pilkkoo.

Muistan kun joskus juttelimme kevyesti huvittuuneeseen, ei kuitenkaan arvostelevaan, sävyyn siitä kuinka eräs äiti, yli neljäkymmentä vuotta sitten, puki pienen poikansa tämän käydessä jo ensimmäistä luokkaa:)
Nyt se ei enää huvita. En tosin usko, että alkaisin ekaluokkalaistani pukea, alusta alkaen ainakaan. Vähän riippuu tilanteesta. On sitä esimerkiksi itsekkin tullut oltua niin kipeä, ettei pukemis apu olisi ollut pahitteeksi.

Tänään tein pitkästä aikaa suunnittelematonta ruokaa, periaatteena kypsentää se mitä löytyy. Lopputulos ei ollut kuitenkaan hullumpi;
Loput perunat pussista
Muutama porkkana
Loput riisit paketista
Viljaporsaan lihasuikaleita pakkasesta,
paistinpannun kautta keittoainesten sekaan
ja mukavasti hyviä mausteita:)

Lautaset tyhjenivät mukisematta, Pikkuemäntä söi kaksi lautasellista. Yllätysyllätys;) Annostellessani lapsille kuumaa keittoa suoraan kattilasta, jätin tietoisesti pienimättä juureslohkot, ja lihasuikaleet vanhemmilta lapsilta. Ison tytön on osattava jo itse hoitaa ruokansa siihen muotoon, kuin sen itse haluaa, ja onhan tuo aika jo Sankarinkin opetella.
Sankari katsoi lautastaan, siirsi perunalohkoa lusikallaan, ja katsoi minua sangen paheksuvasti.
"Tais unohtuu pilkkoo"

"No niin tais" myönsin.
Olis kyllä naurattanu. Mieleen hiipi kuva unisesta Sankarista ekaluokkalaisena, seisomassa pikkuisella jakkaralla, jolla appiukko iltaisin istui mieheni sängyn vieressä (mieheni ollessa lapsi) ja luki iltasatua. Seisomassa tuolla samalla puujakkaralla, unisena, mieli vielä nukkumatin maisemissa, äidin pukiessa sukkaa, paitaa, housua ja takkia.

Minä olen varmaan sellainen. 
Kun minä olen kanssa äiti.

Tänään aloin vihdoinkin pähkäilemään tätä Pikkuemännän juhlakenkä tilannetta. Netistä en löydä kuin sellaisia 79€-> kenkiä (jotka ovat edes sieviä). Sitten mieleeni napsahti ikivanhat kengät. Valkoiset jotka ovat vaatehuoneessa säilössä, joita en ole koskaan omilla lapsillani käyttänyt.
Löysin ne ja sitten alkoivat koekuvaukset.
Pikkuemäntä oli hyvin mielellään mallina<3



Tässä vähän neiti brassaili:)


Tästä kuvasta saa ehkä selkeimmän käsityksen kyseisistä kengistä.
Olen tosiaan itse 80-luvulla noita käyttänyt.
Mitä mieltä olette, kehtaisiko nuo ottaa jälleen käyttöön?
On ne ainakin retrot;)
Vähän isot, mutta ei ehkä liian pahasti..


Tämä on rakkautta<3



2 kommenttia:

  1. Hyvät on kengät, kyllä kehtaa käyttää :)

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanat kengät, parhautta, tietenki otat käyttöön. -T- Ps. Lav juu :)

    VastaaPoista