maanantai 2. syyskuuta 2013

Uutta

Minun piti nyt ihan ensin laitella tänne kuvia kivoista kesämekkosista ja mahtavasti onnistuneesta kauluspaidasta jotka lapsille alkukesästä ommella surautin. Luovutan nyt kuitenkin toistaiseksi sen suhteen. Ei ole oikein päivistä löytynyt sellaista napakkaa saumaa silittää mekot ja paita, ja vieläpä pukaista ne lasten ylle ja alkaa etsiä kivaa kuvauspaikkaa.

Se nyt vaan on niin että Annuliinan esimerkin innostamana, uskaltauduin niitä kokeilemaan. Kankaan hukkaantuminenkaan ei siinä kohtaa pelottanut, sillä löysin ihanaa kangasta sopuisaan 3€/m hintaan, joten kaavat piirtyivät, sakset naksuivat, ja kone lauloi.

Samalla tyylillä toteutin tytöille mekot myös elokuisiin häihin. Tosin prameammalla otteella;)

Nyt kuitenkin itse asiaan, eli uusimpaan tuotokseen. Tässä aivan hiljattain ihastelin Pikkuemännän kanssa todella somaa velour-mekkosta. Hinta vaan tuntui niin pahalle, etenkin siihen nähden, että ensimmäisen spagetti, lasagne, marja.. tai muun värillisen ruoan jälkeen kaunis mekko olisi ollut entinen. Niinpä lähdin kangaskauppaan, ja aloin suunnitella. Kaavoja ei ollut mutta ainahan ne jostain tunikasta voi piirtää, eikö ;) Kangas löytyi, paitsi tunikaan, myös hattuun. ja eikun pähkäilemään.

Itselleni hyvin epätyypillisesti lähdin rauhallisella otteella tätä projektia työstämään. Yleensä haluan kaikki heti juuri nyt valmiiksi, vaikka juuri pestyihin ikkunoihin ostettuja uusia verhoja ja niihin mätsääviä sohvatyynyjä olisi ommeltava aamu kuuteen saakka, niin nehän on tehtävä heti valmiiksi.

Nyt kuitenkin torstaina piirsin ja leikkasin, ja vasta lauantaina maltoin istua koneen ääreen. Kaiken huipuksi, lopetin ompelun ihmisten aikaan ja jatkoi sunnuntaina valmiiksi.


Ihka ensimmäinen aplikointi.



Hattu sopii ihanasti tähän tunikaan.


Kaavat onneksi tunikan hihoihin, ja etu- sekä takakappaleisiin löytyivät kotoa. Myös kiva bambi-kuvio. Tämä on vaan niin kaunis! Päällä kuin unelma. Aion heti kun ehdin, ommella toisenkin tällaisen.

Että tällaista:)


1 kommentti: