tiistai 14. tammikuuta 2014

Kakkui

Aika se vaan vierähtää.. Nyt onkin kaikenlaista ollut meneillään, ja tuo koululaisten loma-aika meni oikeastaan hautajaisten tiimoilta aika näpsäkkään ohi. Leipomista siis oli tiedossa. Toki intoonnuin muutenkin leipomaan;)
Valmistin kotitekoista daimia, fudgea, tuulihatturullaa lohitäytteellä, sämpylöitä, ja tietysti keksejä lasten kanssa.
Sitten oli ohjelmassa täytskäreitä kolme kappaletta muistopuheen jälkeiseen kahvitukseen. aloitin urakan koristeista. Teinkin jotain itselleni uutta ja sen suhteen hieman kokeellistakin.

Taiteilija en varsinaisesti ole, kynä kyllä pysyy kädessä mutta jälki ei hivo edes välttävää, voin vaikka näyttää jos epäilijöitä on. Piirustusjälkeni on verrattavissa laulu ääneeni :D Että jätetään ne hommat muille.

Sen vuoksi hieman hiki kohosi pintaan kun yritin toteuttaa kakun kansia maalamalla, ja sitten noihin maalauksiin liitin "muovailemani" kukat ja varret.

Tein tarkoituksella kaikista erilaiset ja olen kyllä tyytyväinen. 




Näissä kolmessa kuvassa, kun koristeet ovat juuri valmistuneina tallennettuja, märkä väri kiiltää vähän ikävästi kameraan. 



Kuivuihan se väri muutamassa päivässä ja lopputulos oli minusta oikein kaunis.


Pystypursotuksissa jouduin ajan puutteen vuoksi turvautumaan apuvoimiin ja jotenkin meillä oli vähän hätä ja kiire, niin se kyllä näkyy jäljessä johon en ole ollenkaan tyytyväinen. Mutta kakkujen kannet on niin huomiota vangitsevat, että tuskin kukaan kovin kriittisellä silmällä pursotuksiin takertui.. luulisin;)



c MLK

Tarjolle nostettuina. Yksi kakuista jäi kylmään odottamaan vuoroaan.

c MLK

Minusta nämä sopivat tilaisuuteen ja olivat hyvän makuisiakin. Toiveena oli, että läyttäisin kaupan valmista mansikka hilloa, enkä siihen nyt oikein muutakaan voinut kerta mansikka kakku haluttiin, koskapa meille ei tullut lainkaan mansikoita pakkaseen tälle talvelle. Kovasti asiaa pähkäilin ja puntaroin, että miten ihmeessä hillolla saa hyvän kakun, ja hyvään lopputulemaan päädyin. Aion käyttää jatkossakin;)

Ystävälle olisi ollut mahdollisuus valmistaa kakku viime viikolle, mutta minusta tuntui etten ehkä jaksa, kun sitä kysyttiin ja kun asiaa harkitsin, katsoin viisaammaksi kieltäytyä kunnia tehtävästä tällä kertaa. Onneksi niin, sillä kun olisi ollut aika paistaa ja koristeita vääntää, olin kuumeessa ja edelleen on flunssa. Ääni alkaa olla jo hieman parempi, mutta edelleen on sellainen Koivuniemi tune päällä..

Sankari napsahti aamuksi kovaan kuumeeseen, joten taidetaan kaikki nyt käydä tämä läpi. Sikäli harmi juttu kun viikonlopuksi olen järjestänyt itselleni menon ja menetän pienen summan rahaa ihan hukkaan, jos en nyt pääse lähtemään. Mutta kukapa se nyt kipeät lapsensa jättäisi ja lähtisi itse reissun päälle. Katsotaan nyt, toivottavasti ei ole kipeyttä enää perjantaina kenelläkään:) Eikä se maailma kyllä siihen kaadu jos onkin, uusia juttuja ja uusia reissuja ja kaikenlaisia kyllä tulee:)

Ei ole vaikea arvata mitä täällä lapset hokee.. Eilen lähdettiin Isotytön pianotunnilta, niin Pikkuemäntä tokaisi lähtiessä piano-opelle
Mitä jäpä tuunaa



1 kommentti:

  1. Olis kiva leipoo siun kanssa :) tai pitää yhdessä ruokablogia ;D

    VastaaPoista