maanantai 26. toukokuuta 2014

Kodin onneksi

Osallistuin netissä kuvakilpailuun kautta arvontaan, jossa piti kuvata asia joka tuo onnea kotiin. 



Tässä nyt oli ehkä tarkoitettu esineitä, tarvikkeita, koneita tai kalusteita. Perusteluille ei ollut varattua omaa kenttää, joten pelkkä kuva lähti matkaan, kera yhteystietojen. Olisi ollut kiva perustella omaa kuvaani.


Meillä arvostetaan yön rauhaa. Keskeytymättömiä unia, ja tasaista tuhinaa. Siinä oman osansa tekevät nalle ja lampu, jotka tuudittelevat omistajansa yleensä melko pikaisesti sikeään uneen, josta aamu aikanaan aina herättää.

Liian lähellä ovat ne yöt, kun Pikkuemäntä tarvitsi ruokaa. Yöt, kun päivän tapahtumia käytiin läpi, ja nitistiin. Enää ei pelota käydä nukkumaan. Ei pelota, että ehtiikö nukahtaa vai nukkua. Ei tarvitse katsoa kellosta, että kaksi tuntia, niin korkeintaan kaksi tuntia, ja rukoilla että uni tulisi jo, että oikeasti saisi nukkua kaksi tuntia.

Me emme tee yöretkiä. 
Me emme valvo kahteen yöllä.
 Me emme nouse kolmelta ihastelemaan luontoa.
(No mies saattaisi noustakin, vaikka Saimaan pintaa ihastelemaan)

Me nukumme.
Uni tuo kotiimme onnea. 
Uni tuo levänneitä aikuisia, reippaita lapsia. Uni tuo yhteistyötä ja harmoniaa, riitojen ratkomista ja sulaa sopua. Uni auttaa rakastamaan ja antamaan anteeksi. Uni auttaa olemaan parempi ihminen. Uni tekee elämän kauniimmaksi.

Joten meillä ei ole mitään vimpainta, joka toisi onnen. Meiltä hiljattain hajosi pyykinpesukone, ja uuden odottaminen oli tuskaa. Mutta likapyykki ei kiristä välejä, eikä hermoja. Se ei saa lapsia riitelemään. Vaikkakin täytyy myöntää, on se vaan niin ihana vehje.

Meidän onni on nalle ja lampu, ja eräs pitkäkorvainen pupujussi:)


ps. puolen tunnin kuluttua Norwegianin klo 8.10 suomen aikaa noussut lento laskeutuu Lontooseen, 
me emme vain ole kyydissä:/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti